Grup hepsi fan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Grup hepsi fan

CemRe Kemer&Gülçin ERgül&ERen Bakıcı&Yasemin YüRük

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı

2 posters
YazarMesaj
İr3m..
ADMİN
ADMİN
İr3m..

Site NaSıL? : SüpEr HaRiqa xD
Hangi Müzik Tarzı? : Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı Rockkj10
Hangi çift? : Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı 41010
Hangi takımlısın? : Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı Fb190710
Rep :
Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı Right_bar_bleue

Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı Empty
MesajKonu: Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı   Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı EmptyPtsi Eyl. 01, 2008 11:23 pm

Arsenikli su krizi okullara taşındı"En büyük tehlike burada"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bazı bölgelerde arsenikli su krizi yaşandığını kaydederek, “Aslında en büyük tehlike okullarda yaşanacaktır. Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda hiçbir önlem almadığı görülmektedir” dedi.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada 2008-2009 eğitim-öğretim yılının 8 Eylül'de, ana sınıf ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri için ise 1 Eylül’de başlayacağını anımsatarak, “Ancak okulların açılmasına çok kısa bir süre kala bazı illerimizde arsenikli su krizi patlak vermiştir” dedi. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde, sularda arsenik miktarının standartların üzerinde olduğunun söylendiğini belirten Koncuk, “İnsanlarımız artık neredeyse şebeke suyunu kullanmaktan korkar olmuştur. Belediye başkanlarının tek yaptığı ise laf üretmek, konu üzerinden siyasi polemikler yapmaktan ibarettir. Hükümetin bu konudaki sessiz tutumuysa halkımız tarafından garipsenmektedir. Üzülerek söylüyorum ki, Türk halkının sağlığını bu derece ciddiyetle ilgilendiren bu durum karşısında yöneticilerimiz, beceriksiz, basiretsiz ve kriz yönetmekten uzak bir tablo ortaya koymaktadırlar. Kimi bölgelerimiz arsenikli su krizi ile çalkalanırken, aslında en büyük tehlike okullarda yaşanacaktır. Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda hiçbir önlem almadığı görülmektedir” diye konuştu. Çocukların, okullarda arsenik miktarı yüksek olduğu iddia edilen sulardan içeceğine işaret eden Koncuk, konuyla ilgili velilerin Türk Eğitim-Sen’i aradığını anlattı. Velilerin, çocuklarını okula endişeyle göndereceklerini belirttiğini söyleyen Koncuk, velilerin yetkililerin bir an önce önlem almasını istediğini bildirdi.

-“MEB ÖNLEM ALMALI”-

Koncuk, bu noktada ilgili bakanlıklar tarafından öncelikle yapılması gerekenin riskli illerde şebeke sularının tahlillerinin hızla yapılması olduğunu belirterek sonuçların da kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiğinin altını çizdi. Koncuk MEB’in ve okul yönetimlerinin ise şu tedbirler alması gerektiğini kaydetti:
-“Okullar, imkanları ölçüsünde sebil (su makinesi) temin etmelidir. Elbette su makinesi almak ve damacana su kullanmak maliyetli olacaktır. Okullarımızda hizmetli personelin ücreti bile öğrencilerden toplanan paralardan ya da idarecilerin kendi ceplerinden karşılandığı düşünüldüğünde, bunun gerçekleşme ihtimali çok düşüktür. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı aciliyet arz eden illerdeki okullarımıza ek kaynak aktarmalıdır.
-Kantinlerde satılan ambalajlı suların markalı ve Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı olmasına dikkat edilmelidir.
-Tuvaletlerde “sular temiz değildir, kesinlikle içmeyiniz” şeklinde uyarı levhaları asılmalıdır.”

-"OKULLARDA SU SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALI"-

Koncuk, velilere de uyarılarda bulunarak, velilerin çocukları okula gönderirken yanlarında yeterli miktarda sağlıklı su bulundurmalarını sağlamasını istedi. Koncuk, öğretmenlerin de konuyla ilgili öğrencileri derslerde bilgilendirmesi ve çocuklara sık sık suların sağlıksız olduğunu hatırlatması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Krizlere karşı her daim tedbirsiz kalan Milli Eğitim Bakanlığı da bir an önce söz konusu illerdeki İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile toplantı yapmalı ve okullarda su seferberliği ilan ederek, bir dizi acil önlem almalıdır. Aksi takdirde çocuklarımız büyük bir sağlık skandalının kurbanları olacak ve kansere yol açan arsenikli su sağlıksız nesillerin yetişmesine neden olacaktır.”
http://gruphepsifan.forum-motion.com
İr3m..
ADMİN
ADMİN
İr3m..

Site NaSıL? : SüpEr HaRiqa xD
Hangi çift? : Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı 41010
Hangi takımlısın? : Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı Fb190710
Rep :
Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı Right_bar_bleue

MesajKonu: Geri: Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı   Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı EmptyPtsi Eyl. 01, 2008 11:52 pm

YoRum yoqmu?
http://gruphepsifan.forum-motion.com
Gendy
ADMİN
ADMİN
Gendy

Site NaSıL? : SüpeR...!
Hangi çift? : Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı 21110
Hangi takımlısın? : Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı Besikt10
Rep :
Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı Right_bar_bleue

MesajKonu: Geri: Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı   Arsenikli Su Krizi Okullara Taşındı EmptySalı Eyl. 02, 2008 2:16 pm

YoRmm oLmasmııVery Happy iLk yoRm benDn oLsnn!!

TeşekküRLeR aşqmm.!

1 sayfadaki 1 sayfası