MİLLİ İMKANLARLA ÜRETİLECEK
24 Temmuz 2008 16:49
Koç Holding'e ait Otokar firmasından yapılan açıklamaya göre imza törenine, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç katılacak.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın modern ana muharebe tankı ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi Projesi'nde de değerlendirme çalışmalarının sonucunda Otokar ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilmişti.
Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç daha önce, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın modern ana muharebe tankı ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi Projesi'nin 2012 yılında tamamlanacağını ve proje maliyetinin toplamda 500 milyon dolar olacağını söylemişti.
Otokar ana yüklenici firma olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı Türk Ana Muharebe Tankının tasarımı geliştirilmesi, entegrasyon, prototip üretim testi, kalifikasyonu ve diğer tüm faaliyetlerinde Savunma Sanayii Müsteşarlığına karşı sorumlu.
Görgüç'ün daha önce yaptığı açıklamalara göre öncelikle 2012 yılına kadar milli ana muhabere tankına yönelik mühendislik çalışmaları yürütülecek. Bu tarihte projenin bitirilmesinin ardından seri üretime geçilecek ve 250 tank üretilecek Söz konusu çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak modelin Türk Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacına uygun, modern, bir çok özelliğiyle mevcut 3. nesil tanklardan daha ileri teknolojili bir tank olması hedefleniyor.
Ana yüklenici firma Otokar milli tank üretimi için Türkiye'de var olan alt yapıyı seferber edip, ASELSAN gibi Türk firmalarına görev verecek. Otokar ayrıca bazı teknik konularda yabancı firmalardan da destek alabilecek.
İHA